Lessen volgen

Omdat ik mijn enthousiasme voor het mandalatekenen graag met je deel, kan je je bij mij inschrijven voor een cursus of een workshop. Bijna alle cursussen geef ik aan huis (in Rotterdam) in een speciaal ingerichte cursusruimte.

Mandala Cursusruimte

 

Cursussen

Is een mandalacursus iets voor mij?

Het mandalatekenen is voor iedereen en elke leeftijd geschikt. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt met tekenen, een tekenopleiding is hiervoor niet nodig. “Ik kan niet tekenen!” of “ik ben niet creatief” zijn een veel gehoorde kreten. Hierdoor voelen veel mensen angst of weerstand om te gaan tekenen. Tijdens een mandalacursus leer je het tekenen spelenderwijs. We doen ook veel spontane tekenoefeningen waardoor je wat losser wordt in het tekenen en tegelijkertijd wat meer inzicht krijgt over jezelf. Wanneer je een mandala op gaat zetten wordt er eerst gebruik gemaakt van verdelingen, hulplijnen en cirkels. Met passer en liniaal worden deze stap voor stap op papier gezet. Hierna ga je de mandala verder vormgeven door bijvoorbeeld gebruik te maken van golfpatronen, bloemen, symbolen en Keltisch vlechtwerk. Je kunt deze dan verder uitwerken op je eigen manier en er al je creativiteit en tekentalent in kwijt. Voordat je uiteindelijk je mandala gaat inkleuren gum je eerst de hulplijnen en hulpcirkels uit. Bij het kiezen van kleuren laat je je vooral door je intuïtie leiden. Wanneer je een mandala tekent ben je totaal geconcentreerd en houdt je je aandacht bij wat je op dat moment aan het doen bent. Dit helpt je om in het hier en nu te zijn, en geeft zo een stuk ontspanning en afleiding. Door de concentratie die je nodig hebt bij het mandalatekenen heb je minder de mogelijkheid om te piekeren. Het mandalatekenen is daardoor een manier om in deze vaak drukke tijden wat rust en ontspanning te vinden. Een mandalacursus is daarom geschikt voor iedereen die op deze manier op zoek wil gaan naar zichzelf.

Mandala cursus Losse thema's

Ik geeft ieder jaar verschillende cursussen. De cursussen verschillen voornamelijk van thema maar ook het aantal lessen kan per cursus variëren. Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt, is het aan te bevelen om te staren met de basiscursus. Daarna kun je aan alle vervolgcursussen deelnemen. Voorbeelden van vervolgcursussen die die ik gegeven heb, zijn o.a.: ‘in balans met de seizoenen’ en ‘losse thema’s’.

Klik hier voor een overzicht van het cursusaanbod

Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het werk van mijn cursisten

 

Workhops

Gedurende het jaar geef ik altijd verschillende workshops. Een workshop is eigenlijk een losse les waar iedereen zich voor op kan geven. Voor de thema’s laat ik me vaak inspireren door de tijd van het jaar. Workshops die ik regelmatig geef zijn o.a.: ‘De flower of life’, ‘De ijskristal’, ‘Astrologische mandala’s’ en ‘Bloemen in de mandala’. Tijdens de workshops maak ik regelmatig gebruik van verschillende tekenoefeningen en laat ik mensen graag kennis maken met verschillende technieken en materialen als aanvulling op het tekenen. Dit verschilt uiteraard per workshop.

Klik hier voor een overzicht van het workshopaanbod

Je kunt me ook benaderen als je met een vaste groep mensen graag een workshop rondom een bepaald thema zou willen volgen. In overleg kunnen we dan een workshop op maat realiseren. Zo heb ik bijvoorbeeld een keer een speciale workshop gegeven waarbij er een huwelijksmandala getekend is tijdens een vrijgezellenfeest.

Mandala Workshops