Zentangle workshop

Er is heel hard gewerkt tijdens de Zentangle workshop. Hieronder enkele foto’s van de workshop van 7 oktober.

Zentangels

Voor de workshop Zentangle was veel animo, doordat ik maar een beperkt aantal plaatsen ter beschikking heb, had ik nog een extra datum toegevoegd op maandagavond 28 oktober. Ook deze datum is echter al vol geboekt. Als er nog meer mensen zijn die belangstelling hebben voor deze workshop laat mij dat dan even weten dan kan ik kijken of er genoeg mensen zijn om maandagavond 18 november nog een workshop te geven.

Prijs: € 20,00 inclusief cursusmateriaal en een leuk starters pakketje.
Locatie: Rupsklaver 82 3069 DC Rotterdam
Tijd: 19.30 uur t/m 22.00 uur.
zen

Wat is een Zentangle?

Het woord ’’zen’’ betekent concentratie. Zen is het zijn in het hier en nu. Wanneer je een Zentangle maakt ben je ook met je aandacht in het hier en nu.

Zentanlgle is daarom ook een meditatieve tekenvorm. Veel mensen denken dat ze niet kunnen tekenen, maar niets is minder waar. Met de Zentangle methode ben je in staat om in korte tijd een klein kunstwerk te maken. Het idee is afkomstig uit Amerika van Maria Thomas en Rick Roberts. Het was ontstaan toen Maria bezig was met kaligrafie en zij op een zeker moment helemaal op ging in het uitwerken van een letter. Als in een soort trance was zij aan het werk. Rick, die een boeddhistische monnik geweest was, bedacht dat deze manier van geconcentreerd en creatief  tekenen ook een manier van mediteren is. Zij ontwikkelden samen deze methode om met herhalende tekenpatronen te gaan werken. Later heeft Maria Vennekes uit Venray deze methode in Nederland geïntroduceerd. De oprichters werkten in het begin met een aantal patronen maar in principe kun je zelf ook patronen ontwikkelen. Overal kan je patronen in zien, kijk maar eens naar patronen die je bijvoorbeeld tegenkomt in de natuur of andere patronen in je omgeving. Al deze patronen kan je omzetten in Zentangle vormen. Mensen die denken niet te kunnen tekenen ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze gedacht hadden en op deze manier toch iets moois kunnen maken.

foto (2)

Zentangle mandala van Marianne de Hartog

6 reacties op “Zentangle workshop

 1. Goedemiddag,

  Is er nog een plekje op de maandagavond 18 november voor de zentangle workshop als deze doorgaat?

  Met vriendelijke groet,
  Manuela

 2. Beste Wilma, mijn vriendin en ik willen graag een workshop zentangle volgen. Wanneer is de eerstvolgende mogelijkheid in januari 2016? Mvg Eveline

 3. Mijn vriendin en ik willen graag in januari 2016 een zentangle workshop volgen.

  Staat er een workshop gepland in die tijd?

  Ik hoor graag of er mogelijkheden zijn

  Met vriendelijke groet Anja Bokenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>