Artikelen

Je kunt hier zien wat ik allemaal met mijn mandalaontwerpen heb gedaan. Mijn originele tekeningen lijst ik in of bewaar ik in een presentatiemap.

In de loop van de tijd heb ik nog veel meer toepassingsmogelijkheden ontdekt: mandalakaarten, mandalasymboolkaarten, mandala’s op oceandrums, mandalacollages, mandalaonderzetters, mandalakleurboek, mandalaverjaardagskalender en mandalamuismatten. Veel van deze toepassingen geef ik cadeau aan familie en vrienden. Hieronder zal ik er een aantal laten zien.

Ik heb gemerkt dat anderen hier ook veel belangstelling voor hadden. Daarom kun je deze sommige artikelen ook tegen een onkostenvergoeding bij mij bestellen.

mandalakaarten Mandala gedichtenbundel
Mandala Kleurboek Mandala Kalender
Mandala Muismatten Mandala Symboolkaarten

 

Mandalakaarten

Van een aantal van mijn mandala’s heb ik ook kaarten gemaakt. Deze verstuur ik regelmatig naar familie en vrienden. Ik heb gemerkt dat anderen hier ook veel belangstelling voor hadden. Daarom kun je deze kaarten ook tegen een onkostenvergoeding bij mij bestellen. Op deze kaarten is de titel en mijn naam overigens niet afgebeeld. Het zijn dubbele kaarten van een stevige kwaliteit, voorzien van enveloppe en folie beschermhoesje.

Mandala kaarten

Wil je een overzicht van de kaarten zien en eventueel bestellen? klik dan hier

 

Gedichtenbundel

In de gedichtenbundel ‘De geboorte van de perfecte ik’ zijn 20 mandala’s en prachtige teksten gebundeld om je na te laten denken over jezelf en waar je voor staat.
Wat is jouw waarheid over schoonheid en over jezelf? De mandala’s in dit boek zijn getekend door Wilma Eras en de teksten geschreven door Anouk Dijkstra, initiatiefneemster van schoonheidslabel Happy Beautiful You.
Mandala
Happy Beautiful You, is een organisatie die zich inzet om vrouwen te laten zien dat ze mooi zijn zoals ze zijn ongeacht maat, lengte, leeftijd, lichamelijke of geestelijke beperking of een verandering in het uiterlijk door bv de ziekte borstkanker of bv brandwonden. Het verhogen van zelfacceptatie m.b.t. het ervaren van eigen schoonheid is bij de gekozen doelgroepen aan de orde.

Zwaan Mandala

De opbrengst van dit boekje zal worden gebruikt voor projecten van: www.happybeautifulyou.nl

Bestellen & Prijs:
Paperback € 19,95 plus € 2,10 verzendkosten, totaal € 22,05
Hardcover € 24,95 plus € 2,55 verzendkosten, totaal € 27,50

Nadat wij de betaling binnen hebben ontvangt u hiervan een bevestiging per mail, en zal het boekje zo spoedig mogelijk verzonden worden. Als je het boekje wilt bestellen mail dan je gegevens naar: wilmaeras@versatel.nl

 

Kleurboek

Al een tijd geleden was het plan gerezen om eens een mandala kleurboek te maken. Vaak gebeurde het dat mensen op markten en beurzen mij vroegen of ik geen kleurplaten van mijn mandala’s had.

Veel mensen merken al snel dat het inkleuren van mandala’s hen goed doet en hebben hier dan ook veel plezier in. Al kleurend kan je orde in de chaos van je denken scheppen en alles weer op een rijtje zetten. Ook bevordert het inkleuren van mandala’s de innerlijke concentratie. Door het kleuren van mandala’s leer je goed in je eigen centrum te komen, zodat het denken meer tot rust kan komen. Alleen al het plezier wat iemand beleeft aan het inkleuren en het bezig zijn met kleur heeft een helende werking.

Als je belangstelling hebt voor dit kleurboek kan je mij een e-mail sturen wilmaeras@versatel.nl

Het boek kost 10 euro inclusief verzendkosten.

Mandala Kleurboek

 

Verjaardagskalender

Voor op mijn toilet heb ik deze verjaardagskalender gemaakt. Bij het tekenen van mandala’s laat ik me vaak inspireren door de natuur en de seizoenen. Hierdoor had ik voor elke maand van het jaar een wel een geschikte mandala. Deze heb ik gebruikt om een persoonlijk tintje te kunnen geven aan mijn verjaardagskalender. Deze verjaardagkalender kan ik ook voor jou maken. Een kalender kost €12,50 inclusief verzendkosten.

Mandala Kalender
 

Muismatten

Bij mijn laptop heb ik een muismat liggen met een afbeelding van een van mijn mandala’s erop. Als je dit ook leuk vindt, kun je er een bij mij bestellen. Een muismat kost €7,50 inclusief verzendkosten. Je kunt kiezen uit dezelfde mandalavoorstellingen als bij de kaarten.

Mandalamuismat

 

Symboolkaartenset

Deze symboolkaarten heb ik getekend naar aanleiding van het boek van Greetje Moolenaar ‘Mandala symboolkaarten’. Alle Mandala’s in deze set hebben een eigen onderwerp. De kaarten zijn ingedeeld in 8 groepen, waarvan de eerste groep 7 scheppingskaarten bevat. Op deze kaarten staan symbolen die in verband staan met het dagelijks leven van de mens. Zon- maan- ster- aarde- mens- geboorte-dood. De kaart van de mens vormt weer de basis van de resterende 7 groepen. Deze zijn gebaseerd op de 7 hoofdchakra’s, de spirituele energiecentra die zich in het menselijk lichaam bevinden. Deze bevinden zich vanaf de wervelkolom tot de bovenkant van het hoofd. De chakra’s vinden hun oorsprong in de oosterse filosofie.

Het onderwerp en een invulling daarvan staat met steekwoorden op de kaarten geschreven. Maar de interpretatie ervan ligt altijd bij degene die ermee werkt. Via deze woorden en de beelden op de kaarten kunnen dingen helder worden voor je en krijg je meer inzicht in jezelf. Hierin ligt ook het raakvlak tussen het werken met de symboolkaarten en het mandala tekenen. Wanneer je mandala’s tekent en bekend raakt met de wereld van symbolen kan dit je ook meer inzicht geven in jezelf.

MandalaSymboolkaarten