Expositie Mandala’s In Trompenburg – November 2021

De hele novembermaand exposeer ik in het entreegebouw van Trompenburg Tuinen met mandala’s geschilderd met acrylverf op schilderdoek. De eerder getekende mandala’s met kleurpotlood zijn als kaart verkrijgbaar.

Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Nu in het najaar zijn vele struiken en bomen weer getooid in hun herfstkleuren en is een bezoekje aan Trompenburg zeker de moeite waard.

Honingerdijk 86 (beneden) 3062 NX Rotterdam Tel:010-2330166
Met museumjaarkaart en Rotterdampas heb je gratis toegang. Zie voor verdere inlichtingen: www.trompenburg.nl

Volg je eigen innerlijk kompas

De lessen aan groepen stoppen

Na ruim 12 jaar mandalatekencursussen te hebben gegeven heb ik besloten om te stoppen met het les geven aan groepen. Ik heb dat met heel veel plezier gedaan maar ik merkte dat er de laatste tijd ook al voor de coronacrisis, minder interesse was voor het mandalatekenen. Hadden er in de begintijd nog weinig mensen van mandala’s gehoord nu zijn er overal volop mandalakleurboeken te koop en ook zijn er veel YouTube filmpjes over mandala- tekenen of volgen mensen online mandalalessen. Vooral nu in deze tijd is dat een prima vervanging, alhoewel dit natuurlijk een heel andere beleving is dan het volgen van een cursus met medecursisten met persoonlijke begeleiding. Wel wil ik nog de mogelijkheid geven om met twee personen, bijvoorbeeld samen met een vriendin wat lessen te volgen. Ik geef deze in een cursusruimte aan huis.

Agenda

Kunstmarkt Capelle

Op 8 september 2018 sta ik met een kraampje op de kunstmarkt in Capelle a/d IJssel dorpstraat-Kerklaan van 10.30 uur tot 16.30 uur. dscf5941Op deze kunstmarkt sta ik vooral met mandala’s geschilderd met acryl op doek en mandala’s op boomschorsschijven geschilderd.

Agenda

Trompenburgtuinen & Arboretumimg_0846

Vanaf heden 25 april  t/m eind mei 2018 exposeer ik in het entreegebouw van het Arboretum Trompenburg in Rotterdam. Ik exposeer hier met mandala schilderijen en in een vitrinekast een aantal beschilderde boomschijven. Trompenburg is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. Nu in het voorjaar staan vele struiken en bomen in bloei en is zeker een bezoekje waard.
Honingerdijk 86 (beneden), 3062 NX Rotterdam Tel: 010 – 233 01 66
Met museumkaart en rotterdampas heb je gratis toegang. Zie voor verdere inlichtingen: www.trompenburg.nl

 

Mandala schilderen op doek

img_1526Het was misschien in het begin wat onwennig om op een doekje te schilderen i. p.v. met een potlood en kleurpotloden, maar na eerst wat aarzelingen kreeg iedereen al snel de smaak te pakken. Hier onder de prachtige resultaten van deze middag.

img_1533img_1532img_1534

 

 

 

 

Chakra cursus

Afgelopen maand was de laatste les van de eerste 7 bekende chakra’s.
Vrijdagavond 18 januari is er een evaluatie les voor deze groep. Er is hard gewerkt door deze groep want behalve de chakra’s zijn er ook bijpassende symboolkaartjes getekend. In het voorjaar zullen we een begin gaan maken met de andere nieuwe chakra’s, zoals bijvoorbeeld het miltchakra en het thymuschakra.

Hieronder de resultaten van de symboolkaarten gemaakt door cursisten.img_1515img_1514img_1517-3img_1517-2

Basiscursus lessen

dscf0091De basiscursuslessen worden in september weer vervolgd. Er zijn op deze cursus nog twee plekken vrij. Het kan ook zijn dat je vroeger eens een les gemist hebt dan zou je deze alsnog kunnen inhalen. Als je interesse hebt in onderstaande lessen dan kan je mij altijd mailen. wilmaeras@versatel.nlannelies-de-jong-spiraal

Lemniscaat      13 september
Spiegelen         11 oktober
Statische rozet   8 november

Dag: Woensdagmiddag                             Spiraal
Locatie: Rupsklaver 82 3069 DC              Annelies de Jong De prijs van deze drie lessen is totaal € 45,00
Tijd: 13.00 uur t/m 15.30 uur
Materiaal: Als je al in het bezit bent van kleurpotloden, passer, liniaal en tekenblok A3 deze graag meenemen naar de les.

Kosmische chakra cursus

Vrijdagavond 27 januari 2017 is er een nieuwe cursus  gestart namelijk een kosmische chakracursus  gecombineerd met symboolkaarten.
Al verscheidene malen had ik van cursisten het verzoek gekregen om een chakracursus te geven. Ik ben daar dan ook al eerder mee aan de slag gegaan maar kon de juiste vorm niet vinden. Ik miste iets in de manier waarop ik zelf een aantal jaren geleden een chakracursus gedaan had. De tijd is veranderd en wij veranderen mee. We zitten in de overgangstijd van het vissentijdperk naar het Aquarius tijdperk. Het is de tijd waar in transformatie van de aarde en de mens zal plaatsvinden.  Bij elk kosmisch chakra’s in deze cursus werken we met een symbool. In het midden van de mandala staat in elk chakra een ander symbool. Deze dertien universele transformatie symbolen zijn vrijgegeven aan Sonia Bos. Sonia Bos (1946-2009) was een mystica zij heeft veel boeken geschreven en lezingen gegeven over de mens en de dertien universele transformatie symbolen in het Aquarius tijdperk. Haar werk is een grote inspiratiebron tijdens deze cursus.  Bij elk kosmisch chakra’s in deze cursus werken we met een symbool. In het midden van de mandala staat in elk chakra een ander symbool. Doordat het inzicht en de bewustwording van de mens steeds groter wordt, zullen wij van een  zevenvoudig bewustzijn naar een dertienvoudig bewustzijn overgaan. Inmiddels zijn er dus 13 hoofdchakra’s bekend. Hierdoor voelde ik de behoefte in deze cursus ook de nieuwe chakra’s te behandelen.  Deze dertien universele transformatie symbolen zijn vrijgegeven aan Sonia Bos. Sonia Bos (1946-2009) was een mystica zij heeft veel boeken geschreven en lezingen gegeven over de mens en de dertien universele transformatie symbolen in het Aquarius tijdperk. Haar werk is een grote inspiratiebron tijdens deze cursus.

Basiscursuslessen mandala tekenen

In het nieuwe jaar start ik weer een aantal basiscursuslessen, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

golf

De golf 18 januari
Kleuren en kleurtechnieken 8 februari
Rechte lijn 1 maart

De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.00 uur t/m 15.30 uur.

Prijs van deze lessen is €45,00 voor drie lessen inclusief koffie of thee en lesmateriaal. Passer, kleurpotloden enz. zijn voor eigen rekening. Deze materialen zijn bij de eerste les aanwezig en kan je later aanschaffen zodat je de juiste materialen koopt.

Heb je belangstelling voor deze workshop stuur dan een mail naar wilmaeras@versatel.nl